Vidět ženu se ženou v Malajsii je nepřijatelné (zdroj novinky.cz)

03.11.2008 15:06

Malajsijským autoritám se nelíbí uvolněné mravy tamních mladých žen, které se mnohdy chovají jako muži nebo projevují homosexuální tendence. Dosud v zemi neexistoval zákon, který by sex mezi dvěma ženami fakticky zakazoval, od nynějška tomu ale bude jinak. Národní rada pro fatvu tam ženám zakázala maskulinní způsoby a lesbický styk.

25. 10. 2008 14:05 - KUALA LUMPUR

Předseda rady Abdul Šákir Husín řekl státní agentuře Bernama, že mnoho mladých žen obdivovalo mužské oblékání, chování a společenské styky, čímž narušovaly lidskou přirozenost a popíraly svou femininitu.

„Je nepřijatelné vidět ženy, které milují mužský životní styl včetně oblékání do mužských oděvů. Mužné chování je ještě zřejmější, když začnou mít sex s někým stejného pohlaví, tedy žena se ženou. Se zřetelem na to, Národní rada pro fatvu rozhodla a přijala stanovisko, že takové chování je zakázáno a bude postihováno,“ uvedl Abdul Šákir.
 
Mužská homosexualita, považovaná za odporující přírodě, je v Malajsii ilegální a trestaná až dvaceti lety vězení. Právníci však tvrdí, že ženská homosexualita je technicky povolená, protože se jí právo nijak nevěnuje.

Severomalajský muftí ale uvedl, že se jedná o otázku morálky: "Nejde o to, zda je to zákonné, nebo ne. Co je špatné, je špatné. Je to hřích."

Malajsie je převážně muslimskou zemí, k islámu se tam hlásí 60 procent z 27 miliónů obyvatel.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/152808-malajsie-zakazala-lesbickou-lasku.html
 

—————

Zpět